top of page
Search
  • Writer's pictureJokke Jokinen

Urbans työllistää yhdeksän nuorta kesätyöntekijää!

Koululaisten kesälomat alkoivat, mutta tämä tietää monelle nuorelle opinnoista töihin siirtymistä. Näin on myös yhdeksällä 15-22 -vuotiaalla nuorella, jotka ohjaavat ja opastavat yli sataa lasta SC Urbansin leireillä Turengissa, Kiipulassa sekä Tervakoskella kesäkuussa.


Puheenjohtaja Marko Ruuskanen on tyytyväinen työntekijöiden innokkaaseen asenteeseen sekä taitoihin kohdata liikuntaleirille tulevia lapsia. “Meillä on tänäkin kesänä loistava porukka kesätyöntekijöitä ja näin on ollut jo useiden vuosien ajan. Janakkalan kunta sekä Osuuspankki tukevat kesäduunareiden palkkausta, joten kiitos lähtee myös heidän suuntaansa. Ilman tukea näin monen työntekijän palkkaaminen ei olisi mahdollista.”


Turengin leiriviikon päättyessä katseet kääntyvät 14.6. alkavaan Tervakosken leiriviikkoon. Kesätyöntekijöiden kokenutta kaartia edustaa Konsta Taanila, jolle tämä kesä on neljäs SCU-työhaalareissa. Nykyään Konstan voi bongata Tampereen yliopistolta, politiikan tutkimuksen opinnoista, mutta kesä kuluu tutuissa kotimaisemissa. “Lasten ohjaaminen on yllättävänkin raskasta ja kuluttavaa työtä, mutta kyllä se myös palkitsee! Lasten positiivisuus ja innostus liikuntaa kohtaan, sekä onnistumisen kokemukset innostavat itseäkin. Kyllä ohjauskokemuksesta on varmasti paljon hyötyä tulevaisuudessa!” toteaa Taanila.


Ensimmäistä kertaa Urbansin kesätöissä on puolestaan Ronja Hellberg Tervakoskelta. Hellberg käy lukiota Riihimäellä ja tavoittelee menestystä omassa lajissaan kilpauinnissa SM-tasolla. Lisäksi haaveena ovat biologian tai liikuntatieteiden opinnot. “Mielestäni kesätöissä parasta on ollut nähdä, kun lapset saavat uusia kavereita ja oppivat uutta.” Hellberg toteaa.


Urbansin kesä jatkuu siis leirien parissa vielä Tervakoskella. Juniorijoukkueista B-E -junioreiden kesätreenikausi on ollut käynnissä jo hyvän aikaa ja F-juniorit ja nuoremmat palaavat säbäilemään jälleen elokuun alusta. Suosittu monipuolisen liikunnan kerhotoiminta sekä uudet aloittavat joukkueet 2015-syntyneille pojille sekä 2013-2014 -syntyneille tytöille starttaavat puolestaan syyskuun alussa. Ennakkoilmoittautuminen joukkueisiin on käynnissä läpi kesän.


Uuden mukavan lisän tulevaan kauteen tuo Tervakoskelle valmistunut Delfort-areena, joka parantaa olennaisesti Janakkalan salibandy- sekä futsal-olosuhteita. “Kaikki joukkueemme tulevat harjoittelemaan ensi kaudesta alkaen myös Tervakoskella. Tämä madaltaa luonnollisesti kynnystä tulla seuramme toimintaan mukaan myös Tervakosken taajamasta. Olemme koko Janakkalan, emme vain Turengin seura.” puheenjohtaja Ruuskanen muistuttaa.Takarivi vasemmalta: Ville Kanervo, Kristian Knuutinen, Benjamin Aitto-oja, Konsta Taanila. Eturivi vasemmalta: Elisa Eklund, Iiris Koliseva, Katri Oksanen, Ronja Hellberg. Kuvasta puuttuu: Iiro Kyllönen.

162 views0 comments
Post: Blog2 Post
bottom of page