top of page
Search
  • Writer's pictureJokke Jokinen

B-poikiin etsitään päävalmentajia!

Hämeenlinnan Steelersillä ja Janakkalan SC Urbansilla tulee kaudella 2021–22 olemaan todennäköisesti kolme eritasoista B-poikien salibandyjoukkuetta ja näissä yli 50 pelaajaa.


”Tuolla pelaajamäärällä on loogista tähdätä kolmeen joukkueeseen”, kertoo B-poikien ikäluokan vastuuvalmentaja Juha Kauppinen. Kauppinen vastaa tulevalla kaudella ikäluokan kokonaisuudesta ja toimii vastuuvalmentajana B-edustusjoukkueessa.


2004–2005-syntyneistä pojista kootaan edustusjoukkue, kilpajoukkue ja haastajajoukkue. Edustusjoukkue ja kilpajoukkue toimivat Hämeenlinnassa Steelersin alla ja haastajajoukkue yhteisjoukkueena, joka harjoittelee kaksi kertaa viikossa Janakkalassa ja kerran Hämeenlinnassa.

”Siinä tavallaan B-edustusjoukkue ja B-haastajajoukkue jatkavat siitä, mihin viime kaudella jäivät ja väliin tulee vielä B-kilpajoukkue”, Kauppinen sanoo.


Viime kaudella Steelersillä ja Janakkalan SC Urbansilla oli B-ikäisten poikien haastajatason yhdistelmäjoukkue, ja siinä pelanneet noin 20 poikaa ovat tällä tietoa kaikki jatkamassa.

”Steelersissä on lisäksi 15–20 pelaajaa sekä 04-ikäluokassa että 05-ikäluokassa, siis ne pelaajat, jotka kaudella 2020–21 pelasivat B- ja C1-SM-sarjoissa. Suuri määrä B-ikäisiä pelaajia on tietenkin todella hieno juttu”, Kauppinen sanoo.


”Ja vaikka korona sotkee uuden kauden käynnistämistä, kyllä meitä kiinnostaa saada näihin joukkueisiin mahdollisesti myös uusia, motivoituneita pelaajia lähiseudulta. Jos suhtautuu salibandyyn tavoitteellisesti, B-ikäisenä voi olla ihan hyvä vaihe siirtyä liigaseuraan”, Kauppinen sanoo.

Kilpajoukkueen ja haastajajoukkueen vastuuvalmentajia ei ole vielä valittu. Valmentajia haetaan paraikaa avoimella haulla.


”Jos on kiinnostunut näistä valmentajanpesteistä, minuun voi ottaa yhteyttä” Kauppinen sanoo. (Osoite on jusu.kauppinen(a)gmail.com.)


”Nämä ovat hyviä paikkoja koutsata, jos on esimerkiksi aiemmin valmentanut nuorempia junnuja. Olosuhteet ovat huippuluokkaa ja pelaajat motivoituneita. Siinä on mahdollisuus päästä valmentajana seuraavalle tasolle.”


B-joukkueiden välillä tullaan Kauppisen mukaan tekemään yhteistyötä. ”Pelaajien on esimerkiksi kauden mittaan helppoa pelata eri joukkueissa ilman siirtokarensseja. Se on pelaajien kehittämisen kannalta optimaalista.”


Ainakin B-edustusjoukkue tulee pitämään tryoutit heti, kun korona sallii.

”Tryoutit halutaan ehdottomasti pitää. Viime kaudella joukkueita perustettiin ilman tryoutteja, ja se ei välttämättä ole ihanteellinen tilanne.”


”Mahdollisista meille tulevista uusista pelaajista on ensinnäkin vaikea sanoa ilman tryoutteja, mikä olisi pelaajalle hyvä joukkue. Pelaajakatselmus ja pelaajien valitseminen sitä kautta joukkueisiin myös sitouttaa pelaajia ja on siinä mielessä hyvä”, Kauppinen sanoo.


Toistaiseksi B-poikien asioita koordinoidaan pääasiassa yhteisellä WhatsApp-ringillä.

”Siinä ovat kaikki meidän B-pojat, ja se on ihan ok väylä viestiä, kun korona estää nyt tapaamiset. Ja jos uusia pelaajia tulee, lisätään rinkiin ja selvitetään kevään mittaan, kenen paikka on missäkin joukkueessa.”


”Luontevasti homma menee varmaankin niin, että B-edustusjoukkueen runko tulee olemaan 04-ikäisiä poikia, ja kilpajoukkueen runko 05-ikäisiä. Mutta kyllä B-edustuksessa perinteisesti on mukana nuoremman ikäluokan, siis 05:n, kärki, ja tämä meilläkin on tähtäimessä”, Kauppinen lisää.

B-edustus tulee pyrkimään SM-sarjaan, B-kilvan tavoittelema sarjataso päätetään kevään aikana, kun valmennustiimi on nimetty.


Kauppinen on valmentanut Steelersin 2004-poikia vuodesta 2011 lähtien.

”Kesällä tulee 10 vuotta täyteen näiden pelaajien kanssa. On ollut hienoa nähdä pelaajien varttuvan ekaluokkalaisista aikuisuuden kynnykselle. Ikäluokassa on myös monta pelaajaa, joiden ominaisuudet riittävät liigaan asti, jos motivaatiota piisaa.”


Oleellisinta on tarjota kaikille B-ikäisille pojille laadukasta toimintaa.

”Näin halutaan ehkäistä dropout-ilmiötä.”


B-haastajajoukkueen on suunniteltu harjoittelevan kaksi kertaa viikossa Janakkalassa ja kerran Hämeenlinnassa. ”Tämä tulee joukkueen rakenteesta. Viime kaudella yhdistelmäjoukkueessa oli noin 20 poikaa, joista kentällisen verran Hämeenlinnasta, loput Janakkalasta”, sanoo SC Urbansin junioripäällikkö Jokke Jokinen.


Jokisen mukaan on myös mahdollista, että joukkue harjoittelisi ensi kaudella kerran viikossa Turengissa, kerran Hämeenlinnassa ja kerran Tervakosken uudella Delfort-areenalla.

”Se palvelisi hyvin myös tuonne etelän suuntaan. Mutta tätä ei vielä voi varmaksi sanoa. Ensin pitää katsoa, mitä vuoroja saadaan salihakujen yhteydessä käyttöön.”


”Tavoitteena on kuitenkin tarjota B-haastajajoukkueessa kaksi–kolme kertaa viikossa harjoituksia mielekkäällä välimatkalla Janakkalassa ja Hämeenlinnassa. Tämä tilanne, että B-pojissa on 50 pelaajaa, on ylipäänsä tosi harvinainen. Se tuo meille positiivisen haasteen ja siihen halutaan vastata niin, että kaikille pelaajille on hyvä joukkue tarjolla”, Jokinen sanoo.


Jos olet kiinnostunut pelaamaan tai valmentamaan B-ikäluokan joukkueissa kaudella 2021–2022, ota yhteyttä: jusu.kauppinen(a)gmail.com.Teksti ja kuva: Steelers

43 views0 comments
Post: Blog2 Post
bottom of page