top of page
Search
  • Writer's pictureJussi Väisänen

Urbansin kerhoturnaus täytti Turengin liikuntahallin

Sunnuntaina 15.12. pelattiin Turengissa SC Urbansin järjestämä salibandyn kerhoturnaus, johon osallistui yhteensä 12 joukkuetta.

“Kerhojen syyskauden päättänyt turnaus meni oikein mukavasti. Lapsia ja heidän vanhempia oli paljon liikkeellä. Kerhoturnauksessa myös meidän matalan kynnyksen toiminnassa mukana olevat lapset pääsevät maistamaan miltä se “oikea” pelaaminen tuntuu. Kyllä näiden tapahtumien innoittamana aina muutama innostuu pelaamisesta niin paljon, että vaihtaa kerhosta joukkueen treeneihin. Hyvä juttu on kuitenkin se, että meillä on valittavana kilpailutoimintaa, sekä kerhotoimintaa. Kaikista ei tule kilpapelaajia, eikä niin ole tarkoituskaan, vaan harrastamisen tulisi lähteä siitä omasta innostuksesta liikuntaa ja urheilua kohtaan. Pakottamalla liiallisista kilpailua ei saada kuin vahinkoa aikaan.” toteaa SCU:n junioripäällikkö Jokke Jokinen.

Kerhoturnauksessa sarjat (alle kouluikäiset ja alakoululaiset) ja joukkueet jaetaan kerhojen mukaisesti Harvialan, Tervakosken, sekä Turengin ryhmiin. Yhdistelmäjoukkueita tehdään sitä mukaa, jos ilmoittautumismäärät jakautuvat epätasaisesti. Sijoitusotteluita ei pelata, vaan jokaiselle joukkueelle tulee sama määrä otteluita. “Hieno määrä joukkueita saatiin osallistumaan! Kerhoturnaus on monipuolisen liikunnan säbäkerhojen syys- ja kevätkauden päättävä tapahtuma ja sitä lapset odottavat aina malttamattomana!” iloitsee SCU:n puheenjohtaja Marko Ruuskanen.

Mukana oli myös Hämeenlinnasta Steelersin Hämpton -ryhmä. Ryhmästä erikoisen tekee se, että lapset harrastavat samalla kausimaksulla salibandya, jääkiekkoa, sekä jalkapalloa. “Hämeenlinnassa on oivallettu hienosti, että seurojen voimia yhdistämällä saadaan hyvää aikaan. Ehkä Janakkalassakin olisi tilausta tällaiselle monilajiselle ryhmälle? Meillä toki harrastusmaksut ovat pienempiä, ja siinä mielessä kynnys aloittaa ja harrastaa eri lajeja on matalampi.” pohtii Jokinen.

Kerhoturnauksen myötä SC Urbansin liikuntakerhot jäävät joulutauolle ja jatkuvat loppiaisena 6.1.2020. Kevätkauden ilmoittautuminen on käynnissä osoitteessa scurbans.net/kerhotoiminta

Tervakosken ja Harvialan välisessä alakoululaisten sarjan ottelussa nähtiin vauhdikasta menoa. Kuva: Kalle Wallin.

2 views0 comments
Post: Blog2 Post
bottom of page