top of page
Search
  • Writer's pictureJussi Väisänen

SC Urbans on tuplannut harrastajamääränsä alle kahdessa vuodessa!

Rekisteröityjen harrastajien määrä nousi ensimmäistä kertaa yli 400 pelaajaan heinäkuussa 2019. Vuoden 2017 päätteeksi vastaava lukema oli vain hieman yli 200.

Tiedot käyvät ilmi Salibandyliiton julkaisemista tilastoista. Salibandyseurojen suuruusjärjestyksessä SCU on sijalla 32 ja tarkka rekisteröityjen harrastajien määrä oli 31.7.2019 tehdyssä tilastoinnissa 414 harrastajaa. Määrällä tarkoitetaan rekisteröityneitä pelaajia, kerholaisia, sekä leiriläisiä. (https://salibandy.fi/salibandy-info/lajiesittely/salibandyseurat-suuruusjarjestyksessa-2019/)

”Mukavaa, että entistä useampi on löytänyt itselleen kivan harrastuksen! Tärkein yksittäinen tekijä harrastajamäärien nousuun on ollut kerhotoimintamme laadun selkeä tason nosto. Monipuolisen liikunnan kerhoissa lapsille opetetaan muitakin kuin salibandytaitoja. Niille, jotka tykkäävät enemmän kilpailusta ja pelaamisesta, on sitten aina ovi auki kerhoista juniorijoukkueisiin.” kertoo SCU:n kehitys- ja nuorisopäällikkö Jokke Jokinen.

”Eniten haastetta meillä on saada seuran toimintaan mukaan tyttöjä, siinä voimme ottaa oppia esimerkiksi pesäpallosta ja jalkapallosta. Kyllähän salibandy on mukava laji myös tytöille siinä missä kaikki muutkin. Ehkä perinteiset ”tyttöjen ja poikien lajit” -vertailu alkaa pikkuhiljaa väistyä. Tähän haasteeseen haemme ratkaisua marraskuun tyttösäbätapahtumista Turengin koulun 1-4 luokkalaisille.” arvioi Jokinen.

SC Urbansissa ymmärretään kuitenkin realiteetit: ”Alueen lapsimäärä on rajallinen ja mukavia harrastusvaihtoja on todella paljon mikä on vain hyvä asia. Loputon kasvu ei siis ole mahdollista, mutta tärkeää olisi saada mukaan seurojen toimintaan myös niitä lapsia, jotka eivät harrasta mitään liikuntaa. Siellä on vielä sellaista reserviä tarjolla ja tähän yritämme muiden seurojen ohella pureutua järjestämällä tapahtumia ja liikuntatuokioita päiväkodeille ja kouluille. Mitä nuorempana lapset innostuvat liikunnasta, sitä todennäköisemmin he jatkavat sitä ainakin jossain muodossa aikuisikään saakka.” toteaa Jokinen.

Kuva SCU Perhepäivästä (elokuu 2019). Tapahtumat ja kerhot ovat hyvä mahdollisuus tulla tutustumaan seuran toimintaan.

3 views0 comments
Post: Blog2 Post
bottom of page