top of page
Search
  • Writer's pictureJussi Väisänen

SunSäbä -kiertuekesä päättyi Janakkalaan

Salibandyliiton SunSäbä -konseptia on tuotu tutuksi kuluneena kesänä 16 paikkakunnalla ja kiertueen päätöspysäkkinä toimi tällä kertaa Janakkala.

SunSäbä on ulkoilmaan soveltuva salibandyn muoto, jota pelataan erityisellä Multisport-alustalla. SunSäbä-kesäkiertueen visio on palauttaa palloilu raittiiseen ulkoilmaan ja tuoda salibandy Suomen suosituimmaksi pihapeliksi. Katusählystä SunSäbä eroaa siinä, että sitä pelataan isoihin maaleihin ja maalivahdein. Kenttäpelaajien määrä voi kentän koosta riippuen vaihdella kolmesta viiteen. Multisport-alusta tekee pelistä salibandyn kaltaisen pallon hallitsemisen ollessa samankaltaista kuin halliolosuhteissa.

Janakkalan tapahtumat oli jaettu Turengin ja Tervakosken tapahtumiin, jossa kummankin taajaman alakoululaiset pääsivät mukaan liikkumaan raikkaassa syysilmassa. SunSäbä-kaukalon ohella tapahtumissa oli oheispisteitä, kuten laukaisututka, pujottelurata sekä yksi vastaan yksi pelihäkki. Tapahtumia Salibandyliiton kanssa oli järjestämässä paikallinen salibandyseura SC Urbans. “Hienoa että saatiin nämä tapahtumat meille tänne Janakkalaan! Olemme muutenkin hyvin aktiivisia lasten tapahtumien, koulu- ja päiväkotituntien, sekä liikuntakerhojen järjestämisessä, joten tällaiset tapahtumat sopivat toimintaamme täydellisesti!” iloitsi SC Urbansin nuorisopäällikkö Jokke Jokinen.

Salibandyliitto organisoi SunSäbä-kiertueen nyt toista kertaa. Kiertuepromoottorit Vilma Pekkala ja Veera Rönn olivat tyytyväisiä kesän antiin: “Lukuisia hienoja tapahtumia on järjestetty ja reissattu ympäri Suomen liikuttamassa lapsia ja aikuisia. Kyllä tällaiset tapahtumat ovat hyvä keino saada aktivoitua ihmisiä salibandyn sekä ylipäätään liikunnan pariin. SunSäbä on myös olosuhdetyötä ja Salibandyliitto haluaa kannustaa kuntia panostamaan lähiliikuntapaikkoihin. Tällainen pelialusta on helposti liikuteltavissa ja sillä onnistuu muutkin lajit kuin salibandy.” kertoo Rönn.

Pallot ja mailat viuhuvat kentällä, kun Turengin koulun ekaluokkalaiset “päästetään irti” omalla vuorollaan. Jääkiekon ja salibandyn harrastajia kiehtoo eniten laukaisututka. Muuten vilkkaat lapset rauhoittuvat tarkkaa keskittymistä vaativalla pujotteluradalla. Turengin tapahtumassa Salibandyliiton rastien lisäksi on käytössä SC Urbansin kaksi omaa rastia, joilla pelataan norsupalloa, sekä salibandya tekonurmialustalla. Yhteensä tapahtumissa Turengissa ja Tervakoskella vieraili noin 500 alakoululaista. Koululaisille varatun ohjelman lisäksi tapahtumiin oli vapaa pääsy free-pelaamisen aikana. Turengin tapahtumassa ilta-aika oli varattu SC Urbansin harjoituksille ja peleille. Urbans ja Hämeenlinnan Steelers kohtasivat D-poikien ulkoilmaottelussa.

2 views0 comments
bottom of page