top of page
Search
  • Writer's pictureJussi Väisänen

SC Urbansin kesäleirit uuteen ennätykseen

Perinteiset SCU:n kesän liikuntaleirit pyörähtivät käyntiin koulujen lomien alkaessa. Osallistujamäärä Turengin leireillä tuplaantui viime kesään verrattuna.

”Nyt jouduttiin todella tarkasti suunnittelemaan mikä ryhmä on milloinkin ja missä. Aiemmin on voitu soveltaa ja mennä vapaammin, mutta nyt lapsia on yhteensä yli 60 joten tarkka suunnittelu on tarpeen. Alakoululaisia on leirillä 43 ja alle kouluikäisiä 19.” kertoo SCU:n nuorisopäällikkö Jokke Jokinen. Leireillä harrastetaan monipuolista liikuntaa sisällä ja ulkona. Maanantaina Turengin liikuntahallissa purettiin vielä koulujen kevätjuhlia, joten salibandyosiot pelattiin tekonurmella.

Maanantaina ohjelmassa oli pitkä lista erilaista tekemistä: salibandyn ohella pelattiin jalkapalloa, norsupalloa, purkkista, sekä pallonryöstöä. Pienemmät pääsivät myös majanrakennuspuuhiin ja kiipeilemään puissa alakoulun metsässä. Päivän päätteeksi alle kouluikäiset kokoontuvat rinkiin ja Jokinen tiedustelee kenellä kaikilla oli kivaa. Kaikkien 19 lapsen käsi nousee pystyyn.

Alakoululaiset kokoontuvat oman päivänsä päätteeksi saliin, josta on juhlatavarat saatu siivottua ja lattia mopattua. ”Huomenna päästään sitten tositoimiin!” toteavat SCU:n omat juniorit, jotka odottavat leirin säbäpelejä innolla.

”Leireillä on tällä kertaa myös ilahduttavan suuri määrä sellaisia lapsia, jotka eivät pelaa meillä salibandya. Myös Hämeenlinnalaiset perheet ovat löytäneet meidät! Monipuoliset sisällöt, edullinen hinta, sekä laadukas toiminta ylipäätään on saanut kiitosta pitkin kautta erilaisissa tapahtumissa, kerhoissa ja nyt leirillä.” toteaa SCU:n puheenjohtaja Marko Ruuskanen.

Turengin leirien jälkeen maanantaina 10.6. alkavat Tervakosken leirit. ”Tervakoskella järjestämme leirit nyt ensimmäistä kertaa, joten sinne on ollut haastavampaa saada osallistujia. Mutta saamme sielläkin leirin vedettyä, kun yhdistämme eskarilaiset ja ekaluokkalaiset samaan ryhmään. Se on varsin positiivinen juttu, että Tervakoskenkin leiri toteutuu ja tältä pohjalta on hyvä lähteä kasvattamaan kävijämäärää myös siellä.” iloitsee Jokinen.

Kuvia leireiltä katseltavissa SC Urbansin Facebook-sivulta.

Leirillä osattiin ottaa myös rennosti.

1 view0 comments
bottom of page