top of page
Search
  • Writer's pictureJussi Väisänen

SCU:n kerhoturnauksessa pelattiin rennolla asenteella

Turengin liikuntahalli täyttyi sunnuntaina 28.4. innokkaista pelaajista, kun SC Urbans järjesti kauden toisen kerhoturnauksen. Turnaus päätti samalla monipuolisen liikunnan kerhojen harrastuskauden.

Turnaukseen oli saatu kolme joukkuetta myös Riihimäeltä Urbansin omien kerholaisten lisäksi. Urbansin kaikista kerhoista oli joukkueita, kun vastakkain pelasivat Harvialan, Tervakosken, sekä Turengin joukkueet. Lisäksi Urbansin E/F-tytöt osallistuivat turnaukseen. Kerhoturnauksen henkeen kuului syksyn turnauksen tapaan se, että voittajia ei ratkaistu sijoitusotteluissa, vaan kaikki pelasivat saman määrän pelejä rennolla meiningillä. “Kerhoturnaus on mukava tapahtuma ilmapiirinsä takia. Menestyspaineita ei ole, vaan kaikki saavat pelailla rauhassa. Tälle matalan kynnyksen toiminnalle on selvästi kysyntää.” toteaa SCU:n nuorisopäällikkö Jokke Jokinen.

Kerhoturnauksen pelaajat alle kouluikäisten sarjassa olivat iältään 2-6 -vuotiaita ja alakoulusarjassa 7-12 -vuotiaita. Pelien välissä oli mahdollista liikkua temppuradalla omatoimisesti. Turnaukseen päättyi samalla SCU:n kerhokausi, joka alkoi syyskuun alussa. Osallistujamäärien ja saadun palautteen pohjalta kerhotoiminnan laatua saatiin merkittävästi parannettua aiemmasta. “Meillä on tämän kauden päätteeksi yhteensä 110 kerholaista, joka on kolme kertaa enemmän mitä vuotta aiemmin. Monipuolisemmat ja lapsia kiinnostavat sisällöt, ohjaajien kouluttaminen, sekä markkinointitoimenpiteet olivat hyvin yksinkertainen resepti kehittää toimintaa ja sitä kautta saada mukaan uusia perheitä.” Jokinen jatkaa.

Puheenjohtaja Marko Ruuskanen on tullut mukaan talkoisiin järjestämään tapahtumaa. “Mukava saada halli täyteen vielä kauden päätteeksi. Yli sata kerholaista luo pohjan myös kilpajoukkueiden toiminnan jatkuvuudelle. Esimerkiksi tammikuussa saimme perustettua G-juniorijoukkueen, jossa on nyt 28 aktiivista pelaajaa. Noin puolet heistä on kerhoista tulleita sellaisia lapsia, joita itse pelaaminen ja kilpaileminen kiehtoo enemmän. Heidän mukanaan tuli sitten samanhenkisiä kavereita.” iloitsee Ruuskanen.

SCU:n toiminta jatkuu vilkkaana, vaikka varsinainen salibandykausi päättyykin. Katusählyturnaus pelataan lauantaina 18.5. Kevätkarkeloiden yhteydessä ja kesäkuun alussa on vuorossa lasten kesäleirit Turengissa ja Tervakoskella.

Katusählyyn ja leireille ilmoittautuminen on käynnissä osoitteessa scurbans.net.

SCU:n kerhoturnaus täytti Turengin liikuntahallin. Urbansin kerhojen osallistujamäärä kolminkertaistui yhdessä kaudessa.

1 view0 comments
Post: Blog2 Post
bottom of page