top of page
Search
  • Writer's pictureJussi Väisänen

SCU mukana YLE:n Galaxin Pallossa!

Kuka voittaa Galaxin Pallon mestaruuden, kun neljä suurinta palloilulajia; jalkapallo, koripallo, lentopallo ja salibandy ottavat mittaa toisistaan?

SC Urbansin juniorit ovat mukana edustamassa salibandya. Ohjelman uusi kausi alkaa TV2:ssa 23.3.2019 ja voittaja selviää finaalissa lauantaina 25.5.2019. Salibandyn jakso YLE TV2:lla 6.4.

Mikä ihmeen Galaxin Pallo?

Galaxin Pallo 2019 jatkaa Ylen Lasten- ja nuortenohjelmien sekä Tampereen ammattikorkeakoulun koulutusyhteistyötä. Galaxin Pallo 2019 on järjestyksessään 4. kausi ja se toteutetaan yhteistyössä Suomen Palloliiton, Suomen Salibandyliiton, Suomen Lentopalloliiton ja Suomen Koripalloliiton kanssa.

Galaxin Pallo on alakouluikäisille suunnattu 10-osainen gameshow, jossa neljä palloilulajia, jalkapallo, koripallo, lentopallo ja salibandy, ottavat toisistaan mittaa studioon rakennetulla peliareenalla. Se laji, joka pärjää parhaiten kaikissa neljässä lajissa kruunataan Galaxin Pallon mestariksi 2019.

Ensimmäiset neljä jaksoa ovat lajikarsintoja. Jokaisessa karsintajaksossa on mukana neljä joukkuetta ympäri Suomea, mutta vain yksi joukkue pääsee jatkoon edustamaan omaa lajiaan osiin 5-8. Jatkoon pääsystä kisaavat:

JALKAPALLO: Tikkurilan Palloseura, PEPO Lappeenranta, Vaasan Palloseura ja Tampereen Ilves

LENTOPALLO: Puijo Wolley, Kempeleen Lentopallo, JyväsLentis ja PuMa-Volley

SALIBANDY: EräViikingit, TPS Salibandy, Lempäälä Sport, SC Urbans Janakkala

KORIPALLO: HoNsU, Tapiolan HONKA, Raholan Pyrkivä sekä yhdistelmäjoukkue Lahti Basketball&SB-Girls

Jokaisessa joukkueessa on neljä vuonna 2007 syntynyttä kilpailijaa (2 tyttöä & 2 poikaa).Osissa 5-8 joukkueet haastavat yksi vuorollaan muut lajit kisaamaan oman lajinsa lajinomaisissa tehtävissä sekä pelaamisessa. Näissä jaksoissa nähdään, miten jalkapalloilija onnistuu lentopallon vastaanotto tai miten salibändäriltä sujuu koripallosta tutun lay-upin tekeminen.Galaxin Pallo huipentuu osiin 9 ja 10, joissa ratkaistaan mestari vuodelle 2019.

Galaxin Pallon juontaa Galaxin suosikkijuontaja ja pallotaituri Ella Tarmo. Ohjelma kuvattiin Mediapoliksen Factoryssa Tampereella. Sarja starttaa TV2:ssa lauantaina 23.3.2019 ja voittaja selviää finaalissa lauantaina 25.5.2019.

Ohjelma katsottavissa myös YLE Areenasta: https://areena.yle.fi/1-3788183​

SCU:n edustajat Meeri Koliseva, Unna Koskinen, Iikka Päivinen ja Ilmo Leino odottelivat omaa suoritusvuoroaan studion kulisseissa. Kuva: Lasse Leino

2 views0 comments
Post: Blog2 Post
bottom of page