top of page
Search
  • Writer's pictureJussi Väisänen

Kerhoturnauksessa pelattiin ilman menestyspaineita

Sunnuntaina 9.12. Turengin liikuntahallilla kamppailtiin SCU:n kerhojen välinen turnaus. Joukkueita oli yhteensä seitsemän Harvialasta, Tervakoskelta, sekä Turengista.

Turnauksessa pelattiin leikkimielisesti, eikä mestaruutta ratkaistu sijoitusotteluissa. Syyskausi oli harjoiteltu ahkerasti ja nyt oli aika laittaa syksy pakettiin turnauksen muodossa. “Turnaus meni varsin mukavasti, pelaajia saatiin meidän kerholaisista peräti 50! Lisäksi tapahtumassa oli temppurata ja joulumusiikkia tarjolla niille, jotka eivät halunneet osallistua itse peleihin.” kertoi SCU:n Kehitys- ja nuorisopäällikkö Jokke Jokinen. Perheen pienimpiä kiinnosti myös paikalla vieraillut Joulupukki, jonka saapuminen vei huomion itse pelistä. “Siinä meinasi lapsilla vähän keskittyminen herpaantua, kun pukki asteli halliin!” naureskeli alle kouluikäisten pelejä ohjannut ja tuomaroinut Konsta Taanila.

Kerhoturnaus oli osa Urbansin strategiaa, jossa matalan kynnyksen liikuntapalveluiden lisääminen on keskeisessä asemassa. Monipuolisen liikunnan säbäkerhoihin on helppo tulla ja ne on otettu hyvin vastaan. Muutos aiempaan on ollut merkittävä. “Olemme alle puolessa vuodessa triplanneet kerholaistemme määrän ja toimintamallimme on saanut kiitosta perheiltä. Tällä hetkellä iltakerhoissamme on 120 lasta ja Tervakosken iltapäiväkerhossa sen lisäksi 20 lasta. Lisäksi tammikuussa perustettavaan G-juniorijoukkueeseen on jo yli 20 ilmoittautunutta pelaajaa sekä 4 valmentajaa!” iloitsee seuran puheenjohtaja Marko Ruuskanen.

Jokke Jokinen on samoilla linjoilla: “Monipuoliset sisällöt kiinnostavat lapsia ja vähentävät liikuntaan tylsistymistä. Tämä puolestaan ennakoi liikuntaharrastuksen jatkamista aikuisikään asti. Osasta tulee kilpapelaajia, ja osa pelaa vain omaksi ilokseen ilman menestystavoitteita. Hienoa, että pystymme tarjoamaan nämä kaksi pelaajapolkua, harrastepuolen ja kilpapuolen!”

Monipuolisen liikunnan kerhot jatkuvat tammikuussa ja keväällä järjestetään myös kevätkauden päättävä kerhoturnaus. Kerhojen kevätkaudelle ilmoittautuminen on auki osoitteessa scurbans.net/kerhotoiminta.

Myös Joulupukki pääsi pelien makuun SC Urbansin kerhoturnauksessa. Kuva: Jesse Saarenkanta

2 views0 comments
Post: Blog2 Post
bottom of page