top of page
Search
  • Writer's pictureJussi Väisänen

Syysleirillä koettiin liikunnan riemua

SC Urbans järjesti Turengissa syyslomalla alakoululaisille suunnatun liikuntaleirin. Leirin ohjelmassa oli monipuolisesti erilaista liikuntaa sisällä sekä ulkona. Kolmepäiväinen leiri huipentui keskiviikon vesidiscoon!

Mailat ja pallot viuhuvat Turengin liikuntahallilla musiikin soidessa taustalla. Ohjaajat tarkkailevat tilannetta sivummalta. ”Annamme lapsille virallisten ohjelmien välissä viiden tai kymmenen minuutin mittaisia välitunteja. Pitää kuitenkin muistaa, että lapset ovat lomalla niin ei meidän tarvitse niin minuutin tarkasti sykkiä ohjelmanumerosta toiseen. Tästä myös lapset tykkäävät.” toteaa Urbansin leirinjohtaja Konsta Taanila.

Vapaa-ajan jälkeen 22 leiriläisen porukka jaetaan kahteen osaan. Toinen ryhmä aloittaa temppuradalla ja toinen pelailee salibandya. Ruokailun jälkeen ohjelmassa on ulkoliikuntaa liikuntahallin viereisellä tekonurmella, sekä koulun pihalla. Kysyttäessä lasten fiiliksiä kakkosluokkalainen Max Käkönen toteaa, että ”kaikki tekeminen leirillä on kivaa!”.

Syysleiri on osa SC Urbansin monipuolisen liikunnan toimintamallia ja se on jatkoa kerhotoiminnalle ja liikuntatapahtumille. ”Leirillä on mahdollisuus innostua muistakin lajeista, ei pelkästään salibandysta. Tällä kertaa peräti 15 osallistujaa on täysin meidän seuran ulkopuolelta. Hienoa, että tavoitimme myös niitä perheitä, jotka eivät jo valmiiksi ole meidän seuran toiminnassa mukana.” toteaa Urbansin kehitys- ja nuorisopäällikkö Jokke Jokinen.

Leiri huipentui keskiviikon vesidiscoon ja saunaan Lounaskellari Emmin saunatiloissa. Discoon on selvästi panostettu, sillä musiikit soivat ja discovalo välkkyy lasten uidessa ja saunoessa. ”Minä olin vähintään yhtä innoissani tästä vesidiscosta kuin lapset! Koitettiin pitää äänenvoimakkuus maltillisella tasolla vaikka hauskaa saikin pitää.” naurahtaa Jokinen ja jatkaa: ”Melko pienillä asioilla voidaan tarjota lapsille suuria elämyksiä mitkä he varmasti muistavat pitkään ja kertovat koulussa kavereille loman jälkeen.”

Aatu (ylh.), Bella ja Joel piilossa etsijöiltä pihaleikeissä.

Leirinjohtaja Konsta Taanila ohjeistaa lapsia.

Kuvat: Jesse Saarenkanta

Lisää kuvia Urbansin Facebookissa ja Instagramissa!

3 views0 comments
Post: Blog2 Post
bottom of page